--> В Україні запустять «‎суд у смартфоні»‎ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні запустять «‎суд у смартфоні»‎

2
6
В Україні запустять «‎суд у смартфоні»‎
В Україні з'явиться послуга "суд у смартфоні". Як заявив президент Володимир Зеленський в понеділок, 1 березня, це має скоротити судовий процес і мінімізувати корупцію.

"Усунення зловживань і забезпечення прозорості суду. Дієвим кроком на цьому шляху може стати ІТ рішення. За аналогією з державними послугами в смартфоні ми прагнемо і обов'язково зробимо суд у смартфоні", - сказав він.

Це буде означати, що "більшість бюрократичних процедур перейде в онлайн, що прискорить судовий процес, мінімізує корупцію і можливості для зловживань", пояснив він.

Також президент наголосив на важливості відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів і вдосконалення процедури добору кандидатів до Вищої ради правосуддя.

"Важливим питанням також є участь громадян у здійсненні правосуддя. Ми впроваджуємо в країні народовладдя, а це не тільки місцеві і всі українські референдуми. Одним з його інструментів є суд присяжних", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що зараз вже готові два законопроекти, "які дадуть старт його роботі".

За словами Зеленського, суд присяжних не тільки підвищить довіру до правосуддя, а й покладе велику відповідальність на присяжних за долю учасників процесу. "Тому модель і формат суду присяжних в Україні будуть детально і уважно обговорюватися", - наголосив президент.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
LA MAFIA È INVINCIBILE
Відповісти
Ну в такому разі треба частину суддів , і їхнього оточення розігнати, нехай штучний інтелект виносить вироки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні