--> Робот Da Vinci вперше в Україні прооперував дитину. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Робот Da Vinci вперше в Україні прооперував дитину. ВІДЕО

0
5
Робот Da Vinci вперше в Україні прооперував дитину. ВІДЕО
У клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова вперше в Україні дитину прооперував робот Da Vinci. Пацієнткою стала 13-річна дівчина, яка народилася із патологією кишківника.

Про це у Facebook повідомив керівник медустанови Олег Самчук.

"Ваду тричі намагалися усунути під час операцій, але складні хірургічні втручання тільки погіршили стан. У дитини розвинулася рецидивуюча кишкова спайкова непрохідність. Вона страждала від болю, що супроводжувався блювотою. Численні госпіталізації й медикаментозне лікування лише тимчасово полегшували стан", - написав Самчук.

З допомогою Da Vinci спеціалісти зробили 3 проколи розміром по 8 мм кожен. На ліквідацію спайок пішло майже 3 год.

"У черевну порожнину дитини розмістили камеру, яка транслювала на монітор зображення у тривимірній проєкції із 20-кратним збільшенням. Це все одно, що зазирнути всередину пацієнта, не розрізаючи його. Хірург, який сидів за пультом, поклавши руки на надчутливі сенсори, мав додатково ще 2 "руки" і ліквідовував множинні спайки із мінімальною травматизацією здорових тканин", - додав Самчук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні