--> Швидкісний інтернет кожному: Зеленський хоче, аби Україна була у ТОП-20 цифрових держав | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Швидкісний інтернет кожному: Зеленський хоче, аби Україна була у ТОП-20 цифрових держав

3
2
Швидкісний інтернет кожному: Зеленський хоче, аби Україна була у ТОП-20 цифрових держав
Україна має увійти до двадцятки цифрових держав, і для цього у кожному куточку України необхідно забезпечити доступ до швидкісного інтернету.

Пише Укрінформ.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський, який обговорив з профільними міністрами цифровізацію економіки, стратегію розвитку культури та спорту, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Наша мета – щоб Україна ввійшла у ТОП-20 цифрових країн світу. Для цього маємо забезпечити кожного українця швидкісним інтернетом у будь-якому куточку нашої країни. Наші громадяни та бізнес дуже охоче сприймають цифровізацію та відкриті до інновацій, а наші ІТ-фахівці цінуються в усьому світі. Тож маємо все необхідне, щоб стати найбільшим у світі хабом для високотехнологічного виробництва та стартапів», – заявив Президент.

Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що забезпечення всіх мешканців України доступом до швидкісного інтернету є одним з пріоритетних завдань очолюваного ним відомства.

За його словами, до швидкісного інтернету вже мають підключення 2,5 млн осіб. Цього року якісним інтернетом буде забезпечено близько 6,5 тис. соціальних об’єктів, зокрема лікарні та школи. Також буде забезпечений швидкісний інтернет уздовж основних автотрас.

Як зазначив урядовець, у планах Мінцифри – переведення 100% державних послуг в онлайн, також триває робота в напрямку розвитку е-демократії. До швидкісного інтернету повинні мати доступ близько 95% українців, а частка ІТ-індустрії в економіці має становити не менш як 10% ВВП. Крім того, державні об’єкти критичної інформаційної інфраструктури мають бути забезпечені кіберзахистом.

«Також ми сприятимемо розвитку цифрової грамотності населення незалежно від віку та роду діяльності. Крім того, діджиталізація державних послуг допоможе зменшити корупцію, адже комп’ютер не бере хабаря», – сказав міністр цифрової трансформації, зауваживши, що на сьогодні близько 500 тис. українців пройшли курси цифрової освіти.

У цьому контексті Президент зауважив, що довіра людей до порталу державних послуг «Дія» значно зросла після того, як він був використаний для виплати матеріальної допомоги людям під час карантинних заходів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, комп'ютер не бере хабаря, хабаря візьме той хто тим комп'ютером керує.
Відповісти
Ідея не погана, але краще розпочати з робочих місць, щоб людина мала чим заплатити
Відповісти
Особливо "швидкісним" є ахметовський інтернет Укртелекому.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні