--> Чиновники Запоріжжя "заробили" 1,6 млн на парках і скверах | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чиновники Запоріжжя "заробили" 1,6 млн на парках і скверах

0
6
Чиновники Запоріжжя "заробили" 1,6 млн на парках і скверах
Ціни на роботи із благоустрою міських вулиць, скверів і паркових зон були завищені, а третина бюджетних грошей - привласнені.

Інформує Кореспондент.

Керівництво одного з департаментів Запорізької міськради викрили на розкраданні близько 1,6 мільйона гривень бюджетних грошей. Про це повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю, 26 лютого.

Чиновники в 2019-2020 роках уклали кілька договорів із представниками афілійованих фірм із Запорізької та Дніпропетровської областей на загальну суму більш як 6 млн грн. Підрядники повинні були провести роботи із благоустрою міських вулиць, скверів і паркових зон. При цьому учасники угоди значно завищили вартість придбаних матеріалів і привласнили майже 30% бюджетних коштів.

Під час обшуків в офісних приміщеннях і приміщеннях ділків правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, бухгалтерську документацію та інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

У рамках кримінального провадження за статтею про привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем тривають слідчі дії для встановлення всіх фактів правопорушення і осіб, причетних до незаконних схем.

Нагадаємо, що раніше на оборонному заводі списали запчастин на 100 млн гривень. Чиновники через підконтрольні компанії фіктивно ремонтували деталі, "перетворюючи" списані запчастини в нові.

Також повідомлялося, що в Укртрансгазі закуповували обладнання за завищеними цінами. Екс-керівник одного з підрозділів не перевірив ціни на обладнання в комерційній пропозиції, що призвело до збитків у 64 мільйони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні