--> Схуднення радять починати з ходьби: які види найбільш ефективні і як підібрати свій | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Схуднення радять починати з ходьби: які види найбільш ефективні і як підібрати свій

0
1
Схуднення радять починати з ходьби: які види найбільш ефективні і як підібрати свій
Формування здорових звичок - одна з головних запорук схуднення.

Рекомендують пити більше води, харчуватися збалансовано, бути фізично активним, пише Myfitnesspal.

Ходьба - це ефективний і відносно легкий старт для тих, хто хоче збільшити фізичну активність. Згідно з дослідженнями, ходіння покращує настрій, здоров'я серця, допомагає схуднути і зменшує ризики передчасної смерті. Науковці опитали 50 тис. пішоходів і з'ясували, що регулярні прогулянки знижують смертність на 20%. А ризик померти від серцево-судинних захворювань стає меншим на 24%.

Фахівці рекомендують влаштувати собі випробування після того, як звикли до інтенсивної ходьби і перейти до важчих фізичних активностей. Це допоможе спалювати більше калорій. Наприклад, ходьба пагорбистою місцевістю чи високоінтенсивні інтервальні тренування - HIIT.

Спочатку НІІТ може здатися складним. Його суть полягає в тому, що воно поєднує швидкі, але інтенсивні вправи з відпочинком, це зручно для початківців. Дослідження виявили, що HIIT покращує спортивні показники, здоров'я серцево-судинної системи та метаболізм. Під час НІІТ не варто забувати про ходьбу, її швидкість рекомендують збільшувати за 20, 30 або 60 сек. Зручніше для неї буде обрати піщану чи пагорбисту місцевість.

"Ходьба пагорбистою місцевістю впливає на задню частину вашого тіла, включаючи підколінні сухожилля та сідниці, і збільшує частоту серцевих скорочень, щоб спалити зайві калорії", – пояснює сертифікований персональний тренер Джої Турман.

Нервову систему заспокоїть прогулянка на свіжому повітрі. Після підйому на горбистій території наступним йде спуск, який також має вплив на організм.

"Ходьба вниз дозволяє зняти навантаження з м'язів стегон і колінних суглобів, і якщо ноги недостатньо сильні, ви можете відчувати біль в колінах", – говорить фізіотерапевтка і тренерка з бігу Кріс Стрітер.

Але через це зовсім не треба відмовлятись від такої ходьби. Адже є позитивний момент - доведеться краще підготуватися, щоб зміцнити м'язи та суглоби. Для цього слід робити базові вправи, такі як присідання, випади вперед і в сторони.

Обираючи тип ходьби для себе, варто пам'ятати, що кожен з них є ефективним для схуднення. Завдяки HIIT організм потужно спалює калорії за короткий час. Однак цей вид активності не підходить для щоденних тренувань, бо вони вимагають принаймні одного дня відпочинку з вправами низької інтенсивності.

Ходьба під нахилом хоч і непоганий варіант для схуднення та зміцнення м'язів, але зловживання нею може призвести до травмувань суглобів. Краще також чергувати її з іншими видами активності.

Також не слід забувати про дні активного відпочинку, щоб дати тілу відновитись за допомогою менш інтенсивних тренувань.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні