--> У США чоловік 3,5 роки не виходив із церкви. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У США чоловік 3,5 роки не виходив із церкви. ФОТО

0
0
У США чоловік 3,5 роки не виходив із церкви. ФОТО
Іммігрант із Гондурасу Алекс Гарсія вперше за 3,5 роки вийшов на вулицю з церкви у штаті Міссурі, США. Він жив там, щоб уникнути депортації на батьківщину.

Про це повідомляє Громадське.



Гарсія вирішив покинути свою схованку 24 лютого після того, як міграційні та правоохоронні органи заявили, що його не будуть затримувати та примусово відправляти до Гондурасу, бо Джо Байден скасував частину указів Трампа з питань міграції.

Вперше Гарсія спробував в'їхати до США у 2000 році. Тоді його депортували. У 2004 році чоловік знову приїхав у Сполучені Штати, де залишається досі.

Він опинився у місті Поплар-Блафф, штат Міссурі, де знайшов роботу на будівництві та зустрів свою майбутню дружину, громадянку США. Понад 10 років родина жила спокійно, за цей час у них народилося п'ятеро дітей.

У 2015 році Алекс відводив свою сестру до імміграційного пункту реєстрації. Тоді чиновники зрозуміли, що чоловік у країні незаконно. Йому дали декілька відтермінувань для виїзду з країни і у 2017 році планували депортувати. Якби це сталося, Гарсія не мав би права повертатися до США впродовж 10 років.



Однак, федеральні імміграційні службовці не можуть входити до церков, шкіл та лікарень для депортації людей. Тому Гарсія звернувся до Церкви Христа у місті Мейплвуд для отримання притулку.

Дружина та діти Алекса регулярно відвідували його та навіть переїхали з Поплар-Блафф до Мейплвуда. Після того, як чоловік вийшов зі свого притулку, мер міста сказав, що робить його почесним громадянином Мейплвуда, і подарував Гарсії ключ від міста.



«Дякую усім за підтримку мене та моєї родини. Сьогодні день, коли я виходжу зі святині вперше через 3,5 роки. Ми ще не завершили. Попереду багато роботи», — сказав Алекс, натякаючи на інших людей, які переховуються в церквах від депортації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні