--> У картинах Леонардо да Вінчі виявили невідомі науці особливості | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У картинах Леонардо да Вінчі виявили невідомі науці особливості

2
6
У картинах Леонардо да Вінчі виявили невідомі науці особливості
Вчені виявили в роботах Леонардо да Вінчі невідомі раніше науці особливості, так званий "арабський слід". В основі ренесансних зображень фахівці побачили кругове розташування елементів, що було характерним для арабського і перського живопису, інформує Курс України.

Таке відкриття було зроблено ізраїльським вченим Глібом Зільберштейном спільно з італійським колегою П'єром Джорджіо Рігетті. Наукове дослідження опубліковане у виданні Digital Technology and Cultural Heritage.

Вчені за допомогою цифрових технологій проаналізували техніку радіального розташування елементів з античних часів до епохи Ренесансу, і прийшли до висновку, що це була особиста "печатка" Да Вінчі, яка стала своєрідним трафаретом для творів його школи, так званим "кодом Да Вінчі".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не шукайте чорну кішку в темній кімнаті-там її немає. Не приписуйте картині якісь "надзвичайні властивості", художник ПРОСТО малював!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні