Глава Microsoft: найнебезпечніша кібератака в США - справа рук РФ

0
0
Глава Microsoft: найнебезпечніша кібератака в США - справа рук РФ
У ході слухань комітету з розвідки Сенату США, президент корпорації Microsoft Бред Сміт заявив, що після масштабного розслідування, в компанії прийшли до висновку, що хакерську атаку Sunburst, яку називають найнебезпечнішою кібератакою в історії Америки, здійснила Росія.

Інші технологічні компанії дотримуються аналогічної думки.

Сміт стверджує, що були виявлені вагомі докази, які вказували на причетність російської розвідки, і не знайшли ніяких доказів, які вказували б на когось іще.

За його словами, в розробці коду, який дозволив потрапити в системи, розташованої в Техасі компанії SolarWinds, з чого і почалася кібератака, повинні були брати участь не менше 1000 висококваліфікованих програмістів. Саме цей масштаб вказує на участь державних структур.

Наскільки відомо, в березні 2020 зловмисники проникли в системи компанії SolarWinds, яка виробляє програмне забезпечення для управління і забезпечення безпеки комп'ютерних систем. Сама компанія не була метою для хакерів, вона лише посприяла доставці шкідливого софту в комп'ютери американських урядових установ, по яких і було завдано удару.

За даними SolarWinds, скачати заражене програмне забезпечення встигли 18 тисяч одержувачів. Завдяки тактиці проникнення в системи жертв атаки під виглядом апдейта від відомого виробника софта, хакери протягом майже 8 місяців непоміченими орудували в комп'ютерах десятків держустанов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні