--> Луцька міська рада не підтримала звернення до президента України щодо Стерненка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцька міська рада не підтримала звернення до президента України щодо Стерненка

2
1
Луцька міська рада не підтримала звернення до президента України щодо Стерненка
Луцька міська рада не підтримала звернення до президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення об’єктивного та неупередженого апеляційного розгляду справи щодо активіста Сергія Стерненка.

Голосування відбувалося у середу, 24 лютого, під час сесійного засідання, пише Конкурент.

Так, Алла Доманська ("ЄС") зачитила текст звернення. Вона наголосила, що його підготували, зважаючи на скандальне рішення суду на сім років ув'язнити активіста за нібито викрадення проросійського політика Сергія Щербіча.

На думку голови фракції "Європейська солідарність" Юрія Моклиці, ніхто з присутніх у сесійній залі не зможе сказати, що українська судова система функціонує нормально.

"В більшості ви не знаєте, хто такий Стерненко, але оцінивши цю справу поверхово, абсолютно зрозуміло наскільки вона упереджена. Для нас це маркер, що у них нема "гальма". Вони що захотіли, те і зробили", – сказав він.

Також на підтримку звернення виступив Михайло Наход ("СВІДОМІ"), який теж вважає, що є сумніви щодо неупередженості рогляду справи Стерненка:

"Це рішення веде до суспільнорго збурення, ескалації конфлікту. Це вигідно нашим зовнішнім ворогам. Тому наша фракція підтримує звернення, щоб гарантувати всебічний розгляд в апеляційній інстанції".

Окрім цього на підтримку активіста виступили Микола Федік та Олександр Ніколайчук. Останнім слово взяв міський голова Ігор Поліщук, який сказав, що президент і судова гілка влади є незалежними один від одного. Також він запитав, чи є в залі людина, яка ознайомилася з обвинувальним актом, який був переданий в суд, а також повністю читала вирок.

У підсумку лише 17 депутатів проголосували за звернення. Аби його ухвалили необхідно було 22 голоси "За". До слова, цього ж дня депутати вирішили звернутися до центральних органів влади з вимогою забрати з бібліотек дитячу книгу про ЛГБТ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це спецалісти по дерибану а не політики
Відповісти
Ти дура, а того пiдара треба катувати три роки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні