Депутатам, які пропускають засідання, не платитимуть з/п

0
-3
Депутатам, які пропускають засідання, не платитимуть з/п
У Швеції з’явилася законодавча ініціатива про те, щоб зменшувати заробітну плату парламентарів, які пропускають надто багато засідань.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Sveriges Radio.

Дискусії про такий крок тривають роками, але цього разу ініціативу очікувано підтримають і вже з січня 2022 року за присутністю на засіданнях стежитимуть ретельніше.

Пропозицію про зміну до законодавства внесли представники усіх восьми партій у Риксдагу.

"Важливо, щоб для політиків діяли правила, подібні до тих, які є на ринку праці: людина отримує винагороду за зроблену роботу. І в Риксдагу є згода щодо цього", - зазначила лідерка соціал-демократів Аннелі Карлссон.

Відсутність депутата на засіданні не є порушенням правил - до відвідуваності немає чітких вимог.

Депутатські прогули у парламенті Швеції не є системною проблемою, але, вважають парламентарі, зробити правила жорсткішими варто.

"Зрозуміло, що навіть якщо окремі члени парламенту так чинять, це кидає тінь на роботу всього Риксдагу, і так не має бути. Це про захист доброчесності всієї інституції", - вважає лідер "поміркованих" Тобіас Біллстрьом.

Згідно ініціативи, якщо депутат відсутній на понад 60% засідань протягом трьох місяців, спікер має надіслати йому попередження. Якщо так продовжиться ще один квартал - депутат повинен буде повернути заробітну плату за період відсутності - 69 900 шведських крон (майже 236 000 гривень) за місяць.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні