На волинську річку з'їхалося майже 300 рибалок з усієї області

0
-4
На волинську річку з'їхалося майже 300 рибалок з усієї області
Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля продовжують здійснювати природоохоронні заходи на водоймах Волинської області. Так, з 20 по 21 лютого проведено рибоохоронні рейди на заплаві р. Стир в урочищі Чебені Рожищенської ТГ Луцького району.

Пише Волинь юа.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Оскільки в вихідні на водоймі зібралось чимало рибалок, зокрема 20 лютого близько 300 рибалок, наступного дня 270, рибоохоронці здійснювали превентивні заходи для запобігання порушенням. З рибалками провели профілактичні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства і техніки безпеки на льоду. При опитуванні любителів-рибалок було встановлено, що на риболовлю на Чебені приїздять з Горохівської ТГ, Володимир-Волинської ТГ, з міста Луцьк та з інших громад Волинської області.

Рибалкам нагадали, що любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу. Нагадуємо, що п.4.7 Правил рибальства передбачає, що застосування живої насадки - живця на рибальських снастях дозволяється із числа тих видів риб, які не перелічені в додатку правил.

В ході рибоохоронної роботи не було виявлено перевищення добової норми вилову рибалками (понад 3 кг) або грубих порушень. В ході роботи викрито два порушення правил рибальства на зимувальній ямі. На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути обережними на льоду. Також нагадуємо, що в Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні