Українці можуть працевлаштуватися тільки в Польщі і Чехії - ЗМІ

0
5
Українці можуть працевлаштуватися тільки в Польщі і Чехії - ЗМІ
У Європі через зростання внутрішнього безробіття, викликаного пандемією коронавірусу, посилили контроль на кордонах. Це призвело до збільшення кількості депортацій громадян України, які працюють в ЄС нелегально, пише УНІАН.

У 2020 році пандемія завдала істотної шкоди світовій економіці, знищивши еквівалент 225 мільйонів робочих місць із зайнятістю на повний день, розповіла глава рекрутингової компанії Перша Віза Руслана Бровчук, посилаючись на дані Міжнародної організації праці.

За її словами, постраждала молодь.

"Втрата зайнятості серед молоді (15-24 років) склала 8,7% в порівнянні з 3,7% серед дорослих", - сказала Бровчук.

Також вона наголосила, що зараз українцям дуже важко офіційно працевлаштуватися в США, оскільки в цій країні діють програми, спрямовані на зниження припливу низькокваліфікованих осіб з-за кордону.

Для українців більш привабливими є Німеччина, Бельгія, Нідерланди, проте отримати офіційну роботу там складно. Для працевлаштування відкриті тільки Польща і Чехія, зазначила Бровчук.

Експерт додала, що зараз країни через пандемію на внутрішніх кордонах ввели суворий контроль, тому кількість депортованих українців, котрі їдуть, наприклад, працювати в Німеччину з польською візою, різко збільшилася.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні