Йдеться не про газ: Кулеба про справжню мету будівництва “Північного потоку-2”

0
4
Йдеться не про газ: Кулеба про справжню мету будівництва “Північного потоку-2”
Кремль продовжує вкладати мільярди в проект трубопроводу “Північний потік-2”, тому що справжньою його метою є підрив безпеки України, Європи і євроатлантичної єдності. Про це написав міністра закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

Інформує УНН.

Цитата:

“Вартість Північного потоку-2 давно перевищила економічну доцільність. Але Кремль надалі викидає мільярди. Це доводить: йдеться не про газ, а про підрив безпеки України, Європи і євроатлантичної єдності. Ми захищали і послідовно захищатимемо енергетичну незалежність Європи від РФ”, — зазначив Кулеба.

Що таке "Північний потік-2"

Роботи з прокладання труб “Північного потоку-2” після річної перерви поновилися в грудні 2020 року. У січні федеральне відомство Німеччини з морського судноплавства і гідрографії дозволило подальше будівництво газопроводу у водах ФРН, але німецькі екологи опротестували видачу документа. Дія дозволу тимчасово призупинена. У водах Данії будівництво відновилося лише в лютому і, як очікується, завершиться до травня.

Будівництво “Північного потоку-2” викликало бурхливі дискусії в низці країн. Так, у Вашингтоні вважають, що він зробить Європу залежною від російського газу. А після резонансного отруєння російського опозиціонера Олексія Навального в Німеччині і Європі почалися дискусії про можливе введення санкцій, які токаються газопроводу.

Міністерство фінансів США в січні застосувало санкції щодо судна-трубоукладача “Фортуна” і його власника — компанії “КВТ-Рус”. Це судно залучено до будівництва газопроводу. А в лютому група конгресменів закликала держсекретаря США Ентоні Блінкена перевірити можливість введення подібних заходів стосовно 11 кораблів під російським прапором і ще чотирьох іноземних, які, як вважають американські законодавці, пов’язані з будівництвом газопроводу.

Додамо, російський газопровід “Північний потік-2” будується для поставок газу до Німеччини в обхід України. В Україні вказують на політичність цього проекту і на те, що якщо “Північний потік-2” буде побудований, Росія організує серію провокацій, щоб остаточно припинити транзит через Україну. Німеччина заявляє, що не вважає цей проект політичним, і зробила кроки, спрямовані на збереження транзиту газу через Україну.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні