За рік більш як 300 українців попросили притулок у Польщі

0
-4
За рік більш як 300 українців попросили притулок у Польщі
Найбільше заяви на отримання політичного міжнародного захисту в Польщі подали громадяни Росії і Білорусі.

Пише Кореспондент.

У 2020 році за міжнародним захистом у Польщі звернулися загалом майже 3 тисяч іноземців. З них 317 осіб - громадяни України, повідомило напередодні Польське радіо.

За даними Управління з питань іноземців, в минулому році клопотання про надання міжнародного захисту в Польщі подало майже вдвічі менше людей, ніж роком раніше. Так, в 2020 році таких заяв надійшло від 2,8 тисячі осіб, а в 2019 році - приблизно 4,1 тисяч.

Зменшення кількості клопотань пов'язано в основному з пандемією коронавірусу і введеними в багатьох державах обмежень на подорожі.

У першу п'ятірку за кількістю прохань про надання міжнародного захисту увійшли: Росія - 1283 осіб, Білорусь - 407 осіб, Україна - 317 осіб, Афганістан - 120 осіб і Таджикистан - 87 осіб.

Раніше повідомлялося, що на прикордонному переході у Львівській області затримали більше сотні громадян України та Молдови з підробленими документами. У них були фальшиві дозволи на роботу в Польщі.

Також повідомлялося, що за 2020 рік у Польщу не пропустили 24,6 тис. осіб, які намагалися в'їхати в країну з України. Про це в п'ятницю, 15 січня, повідомляє Укрінформ з посиланням на відповідь прикордонного відомства на відповідний інформаційний запит.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні