Рада посилила покарання за сексуальну експлуатацію дітей

0
-4
Рада посилила покарання за сексуальну експлуатацію дітей
В Україні посилили покарання за сексуальну експлуатацію дітей. Законопроект у другому читанні підтримали 332 депутати Верховної Ради на засіданні в четвер, 18 лютого.

"Вчинення повнолітнім дій сексуального характеру, пов'язаним з вагінальним, анальним або оральним проникненням у тіло людини, яка не досягла шістнадцятирічного віку, з використанням геніталій, іншого органа або частини тіла або якого-небудь предмета, караються обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк", - сказано в законі.

При цьому більш жорстке покарання передбачено, якщо такі дії вчинили близькі родичі або члени сім'ї, особа, на яку покладено обов'язки щодо виховання потерпілої дитини чи піклування про неї, або якщо вони поєднувалися з наданням грошової або іншої винагороди потерпілій дитині або з обіцянкою такої винагороди, або якщо вони спричинили безплідність чи інші тяжкі наслідки. За це загрожує в'язниця на термін від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Крім того, покаранням за домагання дитини для сексуальних цілей каратиметься і пропозиція зустрічі від повнолітньої особи, у тому числі з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем або технологій, дитині до 16 років для вчинення стосовно неї будь-яких дій сексуального характеру або розпусних дій, у разі якщо після такої пропозиції було вчинено хоча б одну дію, спрямовану на те, щоб така зустріч відбулася. За таке порушення загрожує обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Також якщо пропозицію зробили дитині до 16 років для залучення її до виготовлення дитячої порнографії і якщо після такої пропозиції було вчинено хоча б одну дію, спрямовану на те, щоб така зустріч відбулася, це каратимуть тюрмою на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Якщо таке порушення скоїли за попередньою змовою групою осіб або щодо малолітнього, порушнику загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Під зустріччю мається на увазі, в тому числі, така, що проведена з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем або технологій.

Нарешті, закон передбачив покарання за отримання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення або інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження. Відповідальність встановили і за "проведення видовищного заходу сексуального характеру за участю неповнолітнього".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні