ВООЗ оцінила майже в $2 млрд новий план боротьби з COVID-19

0
-2
ВООЗ оцінила майже в $2 млрд новий план боротьби з COVID-19
Повне фінансування плану - це "інвестиція в глобальне відновлення", підкреслив Тедрос Аданом Гебреісус.

Інформує Кореспондент.

Розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров'я стратегічний план боротьби з пандемією коронавірусу COVID-19 у 2021 році вимагає фінансування в $1,96 млрд. Про це сказав на брифінгу в Женеві генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

За його словами, новий план спрямований на рішення шести завдань. Це, зокрема, зниження захворюваності та смертності, захист вразливих верств населення і "прискорення доступу до нових інструментів (боротьби з коронавірусом, - ред.), включаючи вакцини, засоби діагностики і терапії".

"Фінансові потреби для вирішення цих завдань становлять $1,96 млрд, включаючи $1,2 млрд на потреби компонента ВООЗ в ACT-Accelerator (проект з отримання та розподілу вакцин від коронавірусу, - ред.)", - сказав Гебреісус і додав, що $643 млн "підуть на підтримку тих, хто потребує гуманітарної допомоги людей, що перебувають у вразливій ситуації і живуть в умовах конфліктів".

Глава ВООЗ підкреслив, що повне фінансування плану - це "інвестиція в глобальне відновлення", а також у підготовку і запобігання майбутніх надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я.

Гендиректор повідомив, що "світ стає все ближче до виконання обіцянки, що стосується рівного доступу до вакцин "проти коронавірусу. Він інформував, що в п'ятницю, 19 лютого, ВООЗ виступить із заявою з проблеми рівного доступу.

Раніше були названі терміни поставок вакцин за механізмом COVAX. ВООЗ очікує, що близько 145 країн-учасниць програми отримають дози для імунізації 3,3% населення до середини 2021 року.

Також у ВООЗ заявили, що за минулий тиждень у світі знизилася смертність від коронавірусу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні