--> Депутат Луцькради гостро відреагував на штрафи для водіїв маршруток. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Депутат Луцькради гостро відреагував на штрафи для водіїв маршруток. ВІДЕО

2
-1
Депутат Луцькради гостро відреагував на штрафи для водіїв маршруток. ВІДЕО
Депутат Луцькради від Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход вважає, що ненормально штрафувати водіїв громадського транспорту за те, що в люті морози беруть дітей, перевищуючи дозволену кількість пасажирів.

Про це він сказав у програмі "Вечір на 12-му".

Попри низькі температури і погіршення курсування маршруток, у громадському транспорті Луцька діють карантинні обмеження щодо кількості пасажирів. Проте чимало водіїв, шкодуючи дітей та літніх людей, беруть у салон більше пасажирів, порушуючи норми. Декому за таку доброту вже довелося заплатити чималий штраф.

Днями у Луцьку засудили 68-річного водія за те, що у транспорт на момент перевезення зайшло на 5 пасажирів більше допустимої норми.

Зі слів Михайла Находа, у кожній ситуації, окрім закону, потрібно реагувати по-людськи.

"Це ненормально, коли судять пенсіонера, який пішов працювати водієм маршрутки, щоб якось звести кінці з кінцями, щоб могти заплатити за ту ж "комуналку". Я вважаю, що в таких випадках, як мінімум, можна обійтися попередженнями для водіїв. Має бути звернення місцевої влади до центральних органів влади, щоб, у разі таких стихійних явищ, відійти від таких вимог", – зазначив депутат.



Обранець громади вважає, якщо в такій ситуації водій візьме на кілька пасажирів більше, це не буде причиною спалаху хвороби.

"Окрім нормативів, потрібно керуватися здоровим глуздом. Норми створюють ті ж люди. І люди мають можливість переглядати їх. Звичайно, суд виносить рішення іменем України, але суддя може зрозуміти ситуацію – не обов'язково ж виконувати ці приписи аж настільки суворо", – додав він.

Михайло Наход розповів, що команда Громадянського Руху "СВІДОМІ" ініціює звернення до центральної влади щодо пом'якшення карантинних обмежень на період несприятливих погодніх умов.

"Мені здається, що не потрібно жодних звернень органів місцевої влади... Мабуть, потрібно декількох міністрів посадити в маршрутку або змусити постояти на зупинці 40 хвилин, як ці діти, і тоді всі рішення будуть ухвалюватися набагато швидше", – зауважив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще 17 тисяч о з одного, аніж підвищений ризик підхопити хворобу іншими. Депутат мав би розуміти, що закони потрібно виконувати, а не обходити за допомогою псевдо гуманізму. Або Верховенство права, або загравання з людською недисциплінованістю
Відповісти
777. Краще мовчати щоб тупість вашу не було видно Ризик заразитися ???!!! В натовпі на Буковелі, чи на застіллях з приводу і без.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні