В Україні можуть посилити покарання за злочини проти дітей після скандалу із стоматологинею із Рівного

0
9
В Україні можуть посилити покарання за злочини проти дітей після скандалу із стоматологинею із Рівного
Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова виступила за посилення кримінальної відповідальності за злочини проти дітей після скандалу довкола стоматологині з Рівного.

Пише НВ.

Про це вона заявила під час засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

«Що стосується дитячого насильства — це питання у мене так само номер один, зокрема, щодо ратифікації Стамбульської конвенції. Треба цим займатися, і, мабуть, дійсно треба приймати зміни в Кримінальний кодекс, і може, навіть, я прийду з цим. Нам треба посилювати кримінальну відповідальність за злочини проти дітей», — сказала Венедіктова.

Минулого тижня в соцмережах поширили кілька відео, на яких 29-річна лікарка-стоматолог Інна Кравчук з Рівного била дітей і погрожувала їм під час лікування.

В одному з відео жінка погрожує маленькій дівчинці стоматологічним приладом, а потім пробує її душити. На іншому відео стоматолог разом з помічницею силою вдалося посадити хлопчика в крісло, проте лікування зубів супроводжувалося побиттям.

Після оприлюднення резонансних відео до поліції звернулося кілька батьків. Вони заявили, що їхні малолітні діти отримали тілесні ушкодження та психологічні травми під час лікування зубів у її стоматологічному кабінеті в 2020 році. Поліція відкрила п’ять кримінальних проваджень.

За даними поліції, жінка своєї вини не визнає та заявляє, що не била своїх маленьких пацієнтів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні