Пояснили, чому газ населенню продають вдвічі дорожче від собівартості

3
-12
Пояснили, чому газ населенню продають вдвічі дорожче від собівартості
Газ для населення продають із суттєвою націнкою, бо з неї кошти йдуть на сплату субсидій та податків.

Про це заявив виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Собівартість видобутку – приблизно 2,6 гривні. Тобто в 2–3 рази менше, ніж ціна, яку зараз платить населення. Потрібно ще враховувати тариф на передачу. Але в принципі у будь-якому разі собівартість набагато менша, ніж ринкова ціна", – каже Вітренко.

За його словами, виникає питання, чому не продавати газ для населення за собівартістю.

"Собівартість, умовно, 2,6 гривні, чому б не продавати по 2,6 гривні, а навіщо продавати по 6,99? Пояснюю. Тому що багато людей не може сплачувати навіть по 2,6 гривні. Тому що є пенсіонери, інваліди, є багато людей, які отримують субсидію. І ці субсидії потрібно з чогось сплачувати", – пояснив Вітренко.

З його слів, частину доходу "Нафтогазу" потрібно виділити на сплату податків.

"Ще є оператор ГТС, який обслуговує труби високого тиску. Це теж витрати. Тому, якщо "Нафтогаз" буде працювати тільки по собівартості, компанія не буде сплачувати достатню кількість грошей в держбюджет через податки, через дивіденди. А "Нафтогаз" практично весь прибуток сплачує в бюджет", - додає посадовець.

Він переконаний, якщо компанія не буде сплачувати податки у такому обсязі, то у бюджеті не вистачатиме коштів на субсидії, зарплати вчителям, медикам, пенсії, оборону.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Несправедливо,один пенсіонер має субидію і тихо працює неофіційно сторожем або прибиральницею,а другий дулю, бо коло нього живе внук,чи діти.!!Якщо субсидувати,то кожного пенсіонера,а краще платити пенсію,щоб людина могла за все заплатити.
Відповісти
А не продають по собівартості тому що багато "прокладок" присмокталися до тієї труби!
Відповісти
Це називається соціальна справедливість в лапках. Той хто не вживає спиртні напої, планує створення порядної сім'ї, береже від потрясінь свою родину, шукає достойну роботу і заробітну плату, працює по 12 годин на добу, щоб заробити ту копійчину, прокормити своїх старих батьків, свою сім'ю, зібрати якусь копійчину для онуків, немаючі боргів, кожного місяця платить за комуналку, газ, електроенергію, отоплення, холодну і гарячу воду. Крім того не бажає, щоб у нього були борги по платежах, виявляється ще мусить платити за того дармоїда та алкоголіка, що живе за чужий рахунок, чужою працею. Я рахую це не правильно. Нехай кожний сам платить за свої комунальні платежі, і борги, які він створив від того, що займається пияцтвом, не працює, не бажає шукати роботу або засоби до існування. А тому, тим державним структурам, які призначають населенню пільги, субсидії до цієї проблеми треба підходити виважено і комісійно. Видавати субсидії сидячі в кабінеті по довідках, що надійшли, і не відвідувати сім'ї, які подали заявки щодо призначення субсидій та пільг, це у переносному значенні - злочин.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні