Польща перепродасть Україні 1,2 млн доз вакцини

0
-5
Польща перепродасть Україні 1,2 млн доз вакцини
Закупівельна угода ЄС дозволяє перепродати ці вакцини на безприбутковій основі.

Інформує Захід.

У Європейському Союзі готують угоду, за якою Польща перепродасть Україні 1,2 млн доз вакцин AstraZeneca проти коронавірусу. Про це під час прес-конференції заявив віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

Посадовець зазначив, що ця угода передбачає перепродаж препаратів на безприбутковій основі.

«Комісія допомагає з організацією контракту, транспортуванням та доставкою з Польщі до України через цивільний механізм захисту ЄС», – сказав Домбровскіс.

Він додав, що очікує початку кампанії з вакцинації проти коронавірусу в Україні.

Зазначимо, що вакцина AstraZeneca під час випробувань показала приблизно 60% ефективності.

Раніше віцепрем'єрка Ольга Стефанішина заявляла, що кілька країн ЄС, серед яких одна дуже дружня до України, погодилися на перепродаж Україні надлишків вакцини від коронавірусу.

Зауважимо, що у грудні стало відомо про те, що Польща може передати Україні 1,5 млн доз вакцини від коронавірусу після того, як вакцини отримає сама. Уже у лютому Польща надала Україні можливість придбати вакцину від коронавірусу за її європейською квотою, проте кількість доз не називалася.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні