У Китаї заарештували австралійську журналістку за підозрою у шпигунстві

0
5
У Китаї заарештували австралійську журналістку за підозрою у шпигунстві
Австралійську журналістку Чен Лей після шести місяців затримання в Китаї заарештували за підозрою в незаконній передачі державних секретів за кордон, повідомила міністерка закордонних справ Австралії Меріс Пейн.

"Китайська влада повідомила, що Чен заарештували за підозрою в незаконній передачі державних секретів за кордон. Чен затримали з 13 серпня 2020 року", - йдеться в повідомленні на сайті міністра, інформує Interfax-Україна.

Уряд Австралії регулярно висловлював своє занепокоєння щодо затримання Чен Лей, а співробітники австралійського посольства відвідували її шість разів.

"Ми очікуємо, що базові стандарти справедливості, чесного судочинства і гуманного поводження будуть дотримані відповідно до міжнародних норм", - заявила Меріс Пейн.

Чен Лей працювала ведучою на китайському англомовному телеканалі CGTN. Її друзі занепокоїлися, коли вона перестала відповідати на повідомлення. Влада КНР повідомила про її затримання 14 серпня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні