І сміх, і гріх: німого росіянина затримали за «скандування гасел»

0
-4
І сміх, і гріх: німого росіянина затримали за «скандування гасел»
Суд у Санкт-Петербурзі оштрафував на 5 тисяч рублів місцевого жителя Євгена Агафонова за статтею про порушення порядку проведення публічного заходу. Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

У складеному на нього поліцейськими протоколі йдеться, що житель Петербурга "спільно з іншими учасниками публічного заходу скандував гасла". Агафонов - інвалід третьої групи по слуху і не може говорити.

У день затримання петербуржець йшов у магазин. Агафонов стверджує, що про акцію нічого не знав. Його затримали, коли він намагався показати поліцейським, що не чує. У відділі Агафонов провів 9 годин, йому не надали перекладача. Адвокат затриманого уточнив, що його підзахисний не розумів роз'яснення поліцейських і не знав, які у нього права і обов'язки. Тож суд призначив Агафонову покарання нижче від найнижчої межі.

23 і 31 січня в Санкт-Петербурзі та інших російських містах пройшли великі протестні мітинги в підтримку опозиціонера Олексія Навального. В цілому по Росії поліція затримала понад 6 тисяч осіб. Після протестних акцій в Петербурзі порушили як мінімум 7 кримінальних справ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні