Волинян попереджують про імовірність сильного паводку

0
3
Волинян попереджують про імовірність сильного паводку
Нестабільні погодні умови, снігопади та дощі, які останнім часом спостерігаються на Волині, підвищують ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з підтопленнями населених пунктів та сільськогосподарських угідь.

За даними Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, наразі затоплень та підтоплень територій населених пунктів і сільськогосподарських угідь немає. Води усіх річок на території області перебувають в руслах, інформує пресслужба Волинської ОДА, пишуть Волинські Новини.

Зі слів директора Волинського обласного центру з гідрометеорології Ростислава Бондарука, цієї зими рівень води у річках області вищий, ніж минулого року. Хоча станом на 1 лютого 2021 року спостерігалось незначне зниження рівнів води в межах 1-9 см, все ж рівні води є вищими у порівняні з торішніми рівнями лютого на 41-111 см та вищі за середні багаторічні рівні.

Неважаючи на таку статистику, обласні профільні служби все ж готуються прийняти весняно-водяні виклики.

Також уточнені межі зон можливого затоплення повеневими водами річок територій населених пунктів та сільськогосподарських угідь.

Відтак можливі підтоплення 6 населених пунктів у Ковельському районі – сіл Щедрогір, Підгір'я, Тур,Заболоття, Річиця та центральна частина с. Скиби.

У Камінь-Каширському районі можливе підтоплення територій 12 населених пунктів – сіл Зарудчі, Заріка, Хоцунь, Цир, Седлище, Бучин, Велика Глуша, Мала Глуша, Видерта, Хотешів, Бузаки, Ворокомле.

Окрім цього, до роботи підготовлено 16 аварійних бригад в кількості 149 осіб, за якими закріплено 52 одиниці техніки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні