У Pfizer розповіли, чому Україна досі без вакцини

0
-1
У Pfizer розповіли, чому Україна досі без вакцини
Інші країни вели переговори про постачання вакцини ще в першій половині літа. Уряду України це теж варто було робити раніше, вважають у компанії.

Повідомляє Кореспондент.

Генеральний директор Pfizer Ukraine Зоряна Цілик заявила, що зараз робиться все можливе, щоб вакцина була пошвидше в Україні, і шанси на це хороші. Про це вона сказала в четвер, 4 лютого, під час онлайн-зустрічі Глобальний огляд економіки України.

Разом з тим Цілик зазначила, що уряди інших країн укладали договори ще в червні-липні, коли починалася тільки друга стадія клінічних випробувань. І Україні це теж треба було робити раніше. На цей момент вакцина Pfizer навіть не зареєстрована в Україні.

"Ми не можемо почати детальну комунікацію, поки препарат не зареєстрований в Україні. Ми робимо все, щоб це сталося якомога швидше. Усі уряди укладали договори ще в липні, потрібно було (Україні. - Ред.) це зробити раніше. Ми робимо все, щоб вакцина була в Україні, зараз проходять переговори - надія є, шанси хороші", - зазначила Цілик.

Гендиректор Pfizer Ukraine також підкреслила, що забезпечити холодовий ланцюжок при постачанні вакцини "простіше, ніж всі це уявляють".

"Вакцина поставляється в спеціальних термобоксах, які підтримують необхідну температуру п'ять тижнів. У Європі вакцину розвозить логістична компанія FedEx", - сказала вона.

Також вона зазначила, що, на її думку, в Україні варто впровадити електронний паспорт вакцинації.

"Було б добре запровадити електронний паспорт вакцинації, адже практично всі вакцини вимагають двох ін'єкцій, і це необхідно якось відстежити", - вважає Цілик.

Вона додала, що було б зручно мати дані про вакцинацію в телефоні, якщо людина хочеш пересуватися по світу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні