«Мандалорець» та «Хід Королеви»: названі номінанти на премію «Золотий глобус»

0
0
«Мандалорець» та «Хід Королеви»: названі номінанти на премію «Золотий глобус»
Голлівудська асоціація іноземної преси (HFPA) оголосила номінантів на 78-у щорічну премію “Золотий глобус”. Про це пише УНН з посиланням на сайт премії.

Вперше в історії “Золотого глобуса” номінації були оголошені в умовах карантину під час пандемії коронавірусу. Сама ж церемонія відбудеться 28 лютого у Лос-Анджелесі та Нью-Йорку. Номінанти премії братимуть участь у церемонії з різних куточків світу.

“Найкраща драма”: “Батько” Флоріана Целлера, “Манк” Девіда Фінчера та “Земля кочівників” Хлої Чжао, “Дівчина, що подає надії” Еміральд Феннел і “Суд над Чиказькою сімкою” Аарона Соркіна.

“Найкраща комедія/мюзикл”: “Борат 2”, “Гамільтон”, “М’юзік”, “Зависнути у Палм-Спрінгз” і “Випускний”.

“Найкращий режисер”: Еміральд Феннел, Девід Фінчер, Реджина Кінг, Аарон Соркін і Хлої Чжао.

“Найкращий драматичний актор”: Різ Ахмед (“Звук металу”), Чедвік Боузман (“Ма Рейні: Мати блюзу”), Ентоні Гопкінс (“Батько”), Гері Олдмен (“Манк”) і Тахар Рахім (“Мавританець”).

“Найкраща драматична актриса”: Кері Малліган (“Дівчина, що подає надії”), Френсіс Мак-Дорманд (“Земля кочівників”), Ванесса Кірбі (“Фрагменти жінки”), Віола Девіс (“Ма Рейні: Мати блюзу”) і Андра Дей (“Сполучені Штати проти Біллі Голідей”).

“Найкращий актор у мюзиклі/комедії”: Саша Барон Коен (“Борат 2”), Лін-Мануель Міранда (“Гамільтон”), Дев Пател (“Історія Девіда Копперфілда”), Джеймс Корден (“Випускний”) і Енді Семберг (“Зависнути у Палм-Спрінгс”).

“Найкраща комедійна актриса”: Марія Бакалова (“Борат 2”), Кейт Гадсон (“М’юзік”), Мішель Пфайффер (“Піти не попрощавшись”), Розамунд Пайк (“Аферистка”) та Аня Тейлор-Джой (“Емма”).

“Найкращий іноземний фільм”: “Ще по одній” (Данія), “Ла Йорона” (Гватемала/Франція), “Все життя попереду” (Італія), “Мінарі” (США) і “Ти і я” (Франція/США).

“Найкращий драматичний серіал”: “Корона”, “Країна Лавкрафта”, “Ретчед”, “Озарк” і “Мандалорець”.

“Найкращий комедійний серіал”: “Велика”, “Шиттс-Крік”, “Тед Лассо”, “Емілі в Парижі”, “Стюардеса”.

“Найкращий міні-серіал”: “Хід королеви”, “Голос змін”, “Відіграти назад”, “Нормальні люди” і “Неортодоксальна”.

Премія “Золотий глобус”, щорічно присуджується Асоціацією іноземних журналістів, акредитованих при Голлівуді, за престижністю поступається в США лише “Оскару”. Нагорода вручається за підсумками минулого року в 25 категоріях, що охоплюють кінематограф і телебачення.

Нагадаємо, церемонія вручення кінопремії “Золотий глобус” була перенесена з січня 2021 року на лютий через пандемію коронавірусу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні