У Раді готують закон про відкликання нардепів

0
-7
У Раді готують закон про відкликання нардепів
У Раді розробляють законопроект про відкликання народних депутатів.

Про це заявив перший заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук.

"Ми працюємо над цілою низкою законопроектів щодо народовладдя. Перш за все, це законопроекти, що стосуються місцевих референдумів та електронних петицій.

Далі виробимо проекти законів з питань, які називаються recalls: ми хочемо дати народу можливість відкликати народних депутатів України", - сказав він.

Він зазначив, що для появи можливості відкликання нардепів потрібно внести певні зміни в Конституцію.

Зараз підставою для позбавлення депутатського мандата є вирок у кримінальній справі, зокрема "кнопкодавство", а президент Володимир Зеленський хоче внести в цей список ще й прогули.

Стефанчук також розповів, що проектів законів у сферах європейської та євроатлантичної інтеграції, які потребують першочергового розгляду ВР, налічується майже 40: 26 готові до першого читання, 3 - до другого, 8 вимагають доопрацювання і один знятий з розгляду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні