Pfizer очікує за рік заробити $15 мільярдів на COVID-вакцині

1
-3
Pfizer очікує за рік заробити $15 мільярдів на COVID-вакцині
Американська компанія Pfizer спільно з німецьким партнером BioNTech планує отримати прибуток у близько 15 млрд доларів від постачання своєї вакцини BNT162b2 проти коронавірусу.

Повідомляє Укрінформ.

Про це йдеться у фінансовому плані компанії.

У документі відзначається, що вакцина BNT162b2 забезпечить значну частку у структурі прибутку компанії у 2021 році. Йдеться про 15 млрд доларів, і ця сума може збільшуватися після укладання додаткових контрактів.

Загалом Pfizer планує цього року виробити 2 млрд доз вакцин. Виробничі потужності будуть збільшені після розгортання виробництва у Європі на підприємствах фармацевтичних гігантів – французької Sanofi та швейцарської Novartis.

Сьогодні у світі існує глобальний дефіцит вакцин проти коронавірусу. Національні уряди та міжнародні організації уклали форвардні контракти на постачання декількох мільярдів доз препаратів. Зокрема, Євросоюз замовив близько 2 млрд доз. При цьому основні виробники, продукція яких була сертифікована ВООЗ та ЄС, відчувають проблеми із виходом на більші промислові потужності з виробництва вакцин, щоб виконати контрактні зобов'язання та задовольнити попит.

За даними Worldometer, у світі виявлено 104 031 036 випадків зараження коронавірусом, померли 2 250 245 людей, одужали 75 867 883 особи.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось хто і запустив вірус в світ - все стає на свої місця
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні