Замість COVID-вакцини продавали фізрозчин

0
3
Замість COVID-вакцини продавали фізрозчин
У Китаї правоохоронці заарештували понад 80 осіб і конфіскували понад 3 тисячі доз препарату, який видавався зловмисниками за вакцину від коронавірусу COVID-19. Про це напередодні повідомило ІА Сіньхуа.

У ході слідства було встановлено, що з вересня 2020 року підозрюваний на прізвище Кун, прагнучи отримати прибуток, у змові з іншими особами підробляв вакцину від COVID-19, замінюючи її фізіологічним розчином, і продавав її за завищеними цінами.

Силовики ліквідували підпільні пункти випуску підроблених препаратів і ланцюжки їхнього збуту в провінціях Цзянсу і Шаньдун, а також у Пекіні.

Китайська газета Global Times з посиланням на джерело повідомила, що продавці фальсифікату, користуючись дефіцитом вакцин у світі, можливо, мали намір відправити його і за кордон. Зокрема, раніше група людей контрабандним шляхом вивозила вакцини в Африку.

Нагадаємо, Китай почав масову вакцинацію від коронавірусу ще у вересні 2020 року. При цьому безпека і ефективність вакцини на той момент були ще не доведені.

Також ЗМІ повідомляли, що ефективність китайської вакцини CoronaVac компанії Sinovac нижча за 60%.

Препарат проходив перевірку в Бразилії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні