--> Україна планує запустити супутник в космос | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна планує запустити супутник в космос

2
6
Україна планує запустити супутник в космос
Україна до кінця року планує запустити в космос супутник власного виробництва.

В уряді провели нараду з приводу створення українських космічних апаратів дистанційного зондування Землі з основними розробниками, а також із замовниками супутникових послуг, розповів віцепрем'єр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в Facebook.

В Україні є значний науково-технічний потенціал і можливість для того, щоб мати власне угруповання космічних апаратів на навколоземній орбіті.

Космічний апарат дистанційного зондування "Січ 2-30 (2-1)" потрібно запустити на орбіту до кінця 2021 року. Міністр запевняє, що це цілком реально зробити за умови максимально ефективної роботи.

"Ми повинні вжити всіх необхідних заходів, щоб це відбулося до кінця 2021-го, року 30-річчя Незалежності України. Наявність подібних космічних апаратів не тільки буде сприяти вирішенню широкого спектра завдань, як в інтересах економіки, так і силових структур, а й дозволить заощадити бюджетні кошти, які сьогодні витрачаються на закупівлю послуг подібними апаратами за кордоном", - сказав Уруський.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно вже час!
Відповісти
Ну то вже давай на Місяць, чи на Марс, або в іншу галактику... Проблем під ногами повно а воно в космос дереться, в нас ціни скоро будуть ''космос''
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні