Україна почала виплати за кредитами МВФ

0
-6
Україна почала виплати за кредитами МВФ
Україна увійшла у період виплат за кредитами МВФ, які повинна робити за графіком протягом найближчих 15 років. Зокрема, 1 лютого наша держава мала сплатити Міжнародному валютному фонду майже 51 мільйон спеціальних прав запозичень. Тоді як сума боргових зобов’язань за весь 2021 — майже 1 мільярд 700 мільйонів доларів.

Інформує Перший діловий.

Найбільші ж суми Україна повертатиме у 2023-му та 2024-му роках. Примітно, що Мінфін хоче змінити формат співпраці з МВФ, транш від якого надійде в Україну не раніше весни. І хоча сподівання отримати гроші у першому кварталі року не виправдалися, регулятор високо оцінює шанси успішного перегляду програми співпраці з фондом. Однак є і суперечливе питання — це вартість блакитного палива, що після масових протестів знизили до 6 гривень 99-ти копійок за кубічний метр. І саме через це, кажуть експерти, фонд може обвалити гривню, оскільки Україна порушила взяті на себе зобов’язання.

Раніше повідомлялося, що місія МВФ працюватиме в Україні ще тиждень, до 7 лютого.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні