--> В Україні навесні подорожчають овочі, крупи та м'ясо | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні навесні подорожчають овочі, крупи та м'ясо

0
1
В Україні навесні подорожчають овочі, крупи та м'ясо
Водночас зростання цін на молочні продукти очікувати не варто.

Пише ЗІК.

В Україні навесні 2021 році очікується зростання цін на деякі крупи, овочі, фрукти та м'ясо. Такий прогноз озвучив радник зі стратегічного розвитку "Українського клубу аграрного бізнесу" Володимир Лапа.

"Загалом ми вважаємо реалістичними прогнози Нацбанку щодо підвищення інфляції до 7-8% навесні зі зменшенням темпів інфляції влітку. Передусім може подорожчати зернова група, імовірне і короткострокове сезонне зростання цін на овочі та фрукти, яке традиційно відбувається навесні", - зауважив Лапа.

Також експерт не виключив підвищення цін на м'ясо на 5-10%. Причиною цього може стати здорожчання кормів. Щодо яєць, то суттєве зростання ціни Володимир Лапа нек прогнозує. За його словами, на цей продукт вже відбулося серйозне зростання, а тому потенціал підвищення цін буде обмежений. Те ж стосується молока: пік цін на цей товар припадає на грудень-січень.

Нагадаємо, нещодавно в Україні виросли ціни на білоголову капусту: її вартість коливається від 1,50 до 3,50 гривень за кілограм.

Пізніше подорожчала картопля: найвищі ціни на цей продукт було зафіксовано у столичних супермаркетах. Там за кілограм просять від 10,90 до 11,53 гривень.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні