--> У Луцьку зростуть тарифи на тепло та гарячу воду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку зростуть тарифи на тепло та гарячу воду

6
0
У Луцьку зростуть тарифи на тепло та гарячу воду
Встановили cкориговані тарифи на теплову енергію та послуги, що надає ДКП «Луцьктепло».

Пише Волинь пост.

Про це йшлося у понеділок, 1 лютого, під час виконкому Луцькради.

Очільник департаменту економічної політики Борис Смаль зазначив, що зростання тарифів відбудеться на 2 % упродовж року.

Тобто, якщо власники квартири умовно сплачують 2500 гривень, то із лютого платитимуть на 50 гривень більше.

«У суть двоставкового тарифу ми ввели умовно постійну складову, що залежить від кількості спожитого тепла. Будуть різні суми для +5 та -15. Тому суму оплати за рік, не враховуючи фактичного споживання, назвати неможливо. Ми вирахували по фактичному споживанню минулого року і це дає зростання на приблизно 2 %», - сказав Смаль.

Двоставковий тариф дає можливість зменшити розмір платежів під час опалювального періоду і частину їх сплачувати у міжопалювальний період. «При одноставковому тарифі власник квартири площею у 60 квадратних метрів у січні орієнтовно платить 2300 гривень, то при двоставковому платитиме 1800 гривень. Різницю у 500 гривень він платитиме у міжсезоння», - сказав директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський.

Розрахунок тарифів здійснили шляхом коригуванням лише тих складових структури тарифів, за якими відбулись цінові зміни, зокрема у грудні зросли ціни на природний газ, постачання електроенергії, послугу з розподілу електроенергії, послугу з розподілу природного газу, а також зросла сума прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Міський голова Ігор Поліщук нагадав, що сьогодні під час сесії депутати підтримали звернення до президента України, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра та НКРЕКП про необхідність функціональних змін на ринку енергоносіїв та комунальних послуг з метою недопущення банкрутства підприємств комунальної теплоенергетики.

Луцькі депутати вимагають припинити «тарифну війну» і затвердити прозору та відкриту для населення методику обрахунку, встановлення цін на постачання сировини для підприємств теплокомуненерго, у разі прийняття рішення про застосування тарифів на опалення та гаряче водопостачання, які є нижчими від розмірів економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, різницю оплачувати із державного бюджету, а не перекладати це на місцевий бюджет, визначити єдиний підхід до формування цін на енергоносії без розподілу громадян на окремі категорії, а також забезпечити відкритість діяльності нафто- і газовидобувної галузей та спрямування усього добутого на території України газу на потреби населення.

«Якби ми покладали на споживачів всі збитки, які несе підприємство через низку процесів, то орієнтовна сума складає до 100 мільйонів у рік», - наголосив мер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це що тепер за "опалення" треба буде платити і влітку?!! Хтось знає як можна від'єднатися від того теплового монополіста, який диктує свої умови?І куди дивиться антимонопольний комітет?!
Відповісти
А зелена влада обіцяла що тарифи на тепло не збільшуватимуться. Хто бреше?!!!
Відповісти
не можна брати гроші за послугу - яку вони не надають, яке опалення в міжсезоння? нема опалення - нема грошей.
Відповісти
Вони скажуть, що це абонплата і будемо платити влітку. Колись давно платили за опалення 12 місяців на рік, потім зробили реформу і знову повернулись до того, що було.
Відповісти
надати економічне обгрунтування "абонплати", принаймні на таку суму як вони хочуть (300-500 грн. на місяць), так що - не все так просто
Відповісти
"Якби ми покладали на споживачів всі збитки, які несе підприємство через низку процесів, то орієнтовна сума складає до 100 мільйонів у рік», -"
То може оте постійно збиткове підприємство закрити взагалі!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні