Записатися на вакцинацію можна буде онлайн

0
7
Записатися на вакцинацію можна буде онлайн
Міністерство охорони здоров'я України планує створити сайт для відкритого запису на вакцинацію проти Covid-19.

Громадяни з груп ризику зможуть зареєструватися та отримати потрібну інформацію, повідомив в інтерв'ю ТСН головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"10 лютого у нас буде повністю відтестовано у медичних інформаційних системах, які сьогодні стоять в лікарів, модуль імунопрофілактика. І паралельно з цим запустять сайт, назва там як Covid-19, який розповідатиме все про імунопрофілактику і дасть можливість записуватися на імунопрофілактику. Паралельно розробляється така ж комунікаційна кампанія, запуститься, і говоритимемо, що сьогодні вакцинуються і записуються групи ризику, де чітко показуватимуть, де можна зробити щеплення, хто проводитиме", - розповів він.

За його словами, записатися можна до сімейного лікаря, отримати запрошення в телефонному режимі від Центру первинної медико-санітарної допомоги або на сайті. Такий механізм убезпечить людей, у яких немає сімейного лікаря.

"Записуйтеся. Ми вас скоординуємо за місцем проживання до визначеного пункту щеплення", - додав лікар.

Відповідно до дорожньої карти вакцинації, в Україні має пройти 5 етапів. У кожному з них визначено групи ризику, які зможуть зробити щеплення. До 1-го етапу потрапили медичні працівники. На 2-му етапі - люди літнього віку.

"Саме за такими етапами розпочинатимуть щеплення. Наприклад, приїхала 1-ша вакцина, вона використовується для медичних працівників. Потім соціальні установи: як працівники, так і люди, які перебувають у цих соціальних установах. Соціальні установи закритого типу - це будинки для літніх тощо. І передусім військовослужбовці, які боронять кордони нашої країни. Ми їх також захищаємо, оскільки це елемент національної безпеки. Після цього переходимо до 2-го етапу. Розглядається можливість одночасного початку саме 2 етапів - і 1-го, і 2-го", - зазначив Ляшко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні