--> Робіть це 20 секунд щодня - як швидко покращити самопочуття | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Робіть це 20 секунд щодня - як швидко покращити самопочуття

1
3
Робіть це 20 секунд щодня - як швидко покращити самопочуття
Після 20 с обіймів у людини підвищується рівень окситоцину - гормон щастя.

Відповідні дослідження провели вчені Американського психосоматичного товариства. Оскільки в період карантину та самоізоляції людина повинна дотримуватися дистанції, зростає туга за обіймами та близькими контактами, повідомляє Die Welt.

Під час обіймів ми відчуваємо довіру, симпатію, спокій, безпеку. У такому стані покращується як психіка, так і фізичне самопочуття.

У такі моменти організм виділяє сигнальні речовини, гормони, які можуть знімати стрес.

Окрім того, так діють не тільки обійми з людиною. Можна обіймати собаку, дерево.

"Це здається смішним, але якщо одного разу спробувати, ви помітите: це дає приємне, сильне почуття", - розповів невролог Себастьян фон Берг з Бремена.

Фахівці з японського Університету Тохо спостерігали за частотою серцевих скорочень новонароджених. Вони встановили, що "середні" за силою обійми батьків заспокоюють найкращим чином - не тільки дітей, а й маму та тата.

"Зі спостережень за сотнями зустрічей в зонах прильоту і вильоту в аеропорту ми зробили висновок: якщо мають місце почуття, люди частіше обіймають іншу людину лівою рукою. Ліва половина тіла управляється правою півкулею головного мозку, яка бере активну участь в обробці позитивних і негативних емоцій ", - зазначив біопсихолог Себастьян Окленбург з Бохума.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А з деревом обніматися так само ефект буде?)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні