Як перехитрити організм: що їсти на ніч, щоб худнути?

0
4
Як перехитрити організм: що їсти на ніч, щоб худнути?
Вночі гіпофіз виробляє гормон росту соматотропін. Він відповідає, в тому числі, і за спалювання жирових клітин. Але якщо ви наїлися на ніч вуглеводів, рівень глюкози в крові виросте, а стрибок інсуліну заблокує жироспалюючий ефект гормону.

Лікарка-ендокринолог, дієтологиня Анастасія Артем'єва нагадує, що між останнім прийомом їжі і сном повинно пройти 2-3 години. Краща вечеря з її точки зору - білкова їжа з низьким вмістом жирів і порція овочів. Їх має бути вдвічі більше білка, і краще, якщо вони будуть сирими або приготованими на пару.

Якому білку віддати перевагу: морепродукти, риба, сир, яйця, бобові, білий сир.

Які овочі: зелений салат, селера, капуста, болгарський перець, гарбуз, помідори, огірки, авокадо. Заправляти овочі краще лимонним соком або йогуртом, від олій перед сном краще відмовитися.

Ще одна порада, яка є абсолютним лідером по ефективності і ігнорованості, - ретельне пережовування. Воно викликає надійне почуття ситості при невеликій порції вечері. Спробуйте кожну порцію жувати хоча б по 32 рази, по разу на кожен зуб.

Якщо голод все ж повернувся, спробуйте перехитрити організм. Випийте склянку холодної води, йогурту без цукру або кухоль ароматного трав'яного чаю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні