Ляшко розповів, кого прищеплять вакциною Pfizer

0
1
Ляшко розповів, кого прищеплять вакциною Pfizer
Вакциною Pfizer, отриману в рамках програми COVAX, будуть вакцинувати медпрацівників. Кому її не вистачить - отримають вакцину Sinovac. Про це в інтерв'ю BBC News Україна розповів: головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Pfizer відразу піде на мобільні бригади і для вакцинації медичних працівників. Pfizer буде їхати з холодильника з температурою -80 в холодильник, де буде +2. При таких умовах вона може зберігатися 5 днів. Через такі температурні умови найбільш економічно доцільно використовувати Pfizer в мобільних бригадах для лікарів. Якщо приїде 300 тисяч Pfizer, вистачить для лікарів і соціальних працівників, приїде 100 тисяч доз, то тільки для лікарів", - пояснив він.

При цьому Ляшко не зміг відповісти, як обиратимуть першу людину, якій будуть робити щеплення, проте зазначив, що першими вакцинуються медичні працівники.

"Вона (перша вакцинація - ред.) буде під камерами, це завжди відбувається. Будь-який медпрацівник, який надає допомогу хворим на COVID-19 є героєм, тому перша вакцинація може бути зроблена будь-кому. Вони заслужили бути вакцинованими, бути в ефірі", - сказав санлікар.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні