Для кого вакцина може стати великим навантаженням на організм

1
-3
Для кого вакцина може стати великим навантаженням на організм
Вакцинація після перенесення коронавірусної інфекції в тяжкій формі може стати додатковим навантаженням на організм. При такому анамнезі робити щеплення не бажано і може бути навіть небезпечно, вважає лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук Оксана Виговська. Про це в суботу, 30 січня, вона заявила в ефірі телеканалу Україна 24.

"В цілому в Україні така ситуація, що практично кожна друга людина не є прихильником вакцинації. Йдеться про щеплення проти різних захворювань, зокрема і проти COVID-19. З цим пов'язано багато різних факторів, передусім це недовіра до якості вакцини. Я і моя сім'я перехворіли, це моя позиція - я вважаю, що люди, які перехворіли COVID-19, особливо важкими формами, і мають захисні антитіла, не повинні вакцинуватися, так як це зайве навантаження на імунну систему", - сказала Виговська.

У той же час медик підкреслює, що за фінансової можливості, слід вибирати дорожчу і якіснішу вакцину.

"Я б дивилася на свою фінансову ситуацію. Якщо є можливість - краще щепитися вакцинами, що демонструють більшу ефективність. Якби не було фінансової можливості, я б прищеплювалася будь-якою вакциною, якою держава має можливість забезпечити. Треба розуміти, що у нас рівень захворюваності стабільний і невисокий, це хороший момент для проведення масового щеплення, і треба ним користуватися", - заявила вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Модераторе а де мій коментар?!!! Чи ви правду вважаєте за образу чиєїсь "парсуни"?!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні