Поліція розкрила вбивство, «зазирнувши» в мозок злочинця

0
-1
Поліція розкрила вбивство, «зазирнувши» в мозок злочинця
Поліція Дубая почала виявляти злочинців серед підозрюваних по електричній активності мозку. Технологія отримала назву "Memory-Print".

Пристрій, розроблений для цих цілей, вже випробували в рамках реального розслідування, інформує 24 канал.

Убивство сталося на складі, де щодня працювало кілька людей. Спершу поліція встановила усіх людей, які могли бути причетними. Потім під час допиту була використана нова технологія. На підозрюваних у вбивстві наділи датчики й показали зображення, частина з яких були пов'язані з матеріалами справи.

"Машина може розпізнати, коли підозрюваний бачить фотографії, інструменти чи обладнання, які він або вона могли використовувати у злочині. Збільшення хвиль P300 відбувається безпосередньо, коли людина бачить речі, які викликають пам’ять про те, що сталося",
– пояснив судовий психолог Мухаммад Ісса Аль Хаммаді, директор департаменту кримінології.

Під час експерименту прилад зафіксував, що в одного з підозрюваних при погляді на знімок знаряддя злочину змінилася електроенцефалограма. Після цього його відправили на допит, де він зізнався у скоєному, давши свідчення про обставини своїх дій.

Як повідомили у поліції Дубая, технологію доводили до фінального вигляду протягом року, перш ніж почати застосовувати на практиці. І це був перший реальний випадок, в якому злочин було розкрито за допомогою вивчення зміни електричної активності мозку людини, прямо пов'язаного з певною подією.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні