Цьогоріч можна буде провести референдум

5
-3
Цьогоріч можна буде провести референдум
Цього року можна провести всеукраїнський референдум після підписання законопроєкту президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомив перший заступник голови Верховної ради Руслан Стефанчук в інтерв'ю "Громадському радіо".

"Я щиро сподіваюсь, що найближчим часом президент Володимир Зеленський підпише законопроєкт і він стане реальністю. Зібрати референдум можна буде одразу після цього. Повторюю: це проведення референдуму залежить лише від ініціативи населення, а не від волі президента чи Верховної Ради", - сказав Стефанчук.

Він наголосив, що закон не встановлює обмежень щодо кількості референдумів. Проте на нього не можна виносити більше 1 питання.

Деякі питання не можуть виноситися на голосування.

"Йдеться про питання податків, бюджету, амністії чи питання, якими опікуються правоохоронці, прокуратура чи суд. А також про ті питання, що можуть суперечити Конституції, підривати захист прав людини, незалежність, суверенітет чи територіальну цілісність України", - пояснив Стефанчук.

Один такий референдум коштуватиме бюджету близько 2 млрд грн.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В бюджеті величезна фінансова діра , а він розповідає про проведення недешевого референдуму.
Відповісти
Перший референдум має ухвалити закон про деолігахізацію в Україні. Тоді принаймні перестануть купувати нардепів, а їм нікому буде продатись
Відповісти
Складається враження, що цей "юрист" не читав цей закон, бо на підготовку референдуму, на судові позови з приводу теми референдуму, на пошук коштів піде стільки часу, що в кращому випадку це може статись у 2022 році. Якщо цей закон не закриє, або не обмежить Конституційний суд України
Відповісти
Цей типу юрист має вчений докторський ступінь, але це не завадило йому провалити іспит з права при його спробі стати суддею Верховного суду України.
Відповісти
Цей типу юрист не юрист, а представник Коломойського у Верховній Раді
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні