Стало відомо, яка на Волині склалася ситуація з грипом та ГРВІ

0
-2
Стало відомо, яка на Волині склалася ситуація з грипом та ГРВІ
У Волинській області, як і на території всієї країни, продовжується здійснення щотижневого рутинного епідеміологічного нагляду захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Про це інформує ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України", пише Під Прицілом.

За даними епідеміологічного нагляду в Україні зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу. Разом з коронавірусною хворобою COVID-19 реєструється грип типу А(Н1)pdm09, що характерно для даного періоду часу.

За минулий тиждень інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні нижчий епідемічного порогу на 40% та становить 289,9 на 100 тис. населення, а також на 3,7% вищий за аналогічний період минулого сезону. Епідемічний поріг ГРВІ в усіх регіонах України був на неепідемічних рівнях.

В області інтенсивний показник захворюваності становить 345,9 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 32%) та нижчий від епідемічного порогу на 39,7. Перевищення не зареєстровано у жодному районі області.

Протягом останнього тижня в області на ГРВІ захворіло близько 4 тис. волинян, із них 26% – це діти віком до 17 років (близько 1 тис.). Штами вірусу грипу не виділялись. Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 83% – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями перехворіло вже понад 81 тис. мешканців області (8% населення), що на 8 тис. більше ніж попереднього сезону.

Всього в області проти грипу вакциновано понад 2,5 тис. осіб, із них 55% – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні