Щодо скандального будівництва у Луцьку відкрито кримінал

1
1
Щодо скандального будівництва у Луцьку відкрито кримінал
Щодо скандального будівництва на вулиці Кравчука, 34а у Луцьку відкрито кримінальне провадження.

Про це йшлося у середу, 27 січня, під час засідання постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Нагадаємо, будинок на Кравчука, 34а "тріщить по швах". Люди бояться, що у будь-який момент багатоповерхівка може завалитися, а фахівці її стан визначили як близький до аварійного. Ситуація погіршилася рік тому, коли квартиру на першому поверсі почали переробляти на магазин і зносити несучі стіни. Виявилося, що в Луцьку квартири на перших поверхах масово переобладнують у нежитлові приміщення. Проходячи ряд процедур, там облаштовують: магазини, перукарні, офіси.

"Купують квартиру, йдуть до реєстраторів по селах, багато випадків було у Маневицькому районі, реєструють право власності, а вже після того проводять реконструкцію. Коли комісія приходить перевіряти об’єкт, то бачить, що у них вже право власності оформлене, а по факту ще тільки відбуваються будівельні роботи", – розповідав журналістам юрист, депутат Луцької міської ради Валентин Хаймик ("СВІДОМІ").



Запрошений на засідання виконувач обов'язків заступника начальника Луцького районного управління ГУНП у Волинській області Юрій Сидорук повідомив, що правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження щодо зловживання реєстраторами своїми повноваженням. З його слів, у провадження входить чимало адрес, враховуючи Кравчука, 34а. Невдовзі слідчий планує викликати людей на допит.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури, депутат Луцькради Андрій Маруняк ("СВІДОМІ") попросив поліцію вивчити можливість через суд призупинити незаконне будівництво та можливість відчужувати майно на момент слідства:

"Якщо є потреба, ми можемо направити від міської ради юридичну основу. Що ми не видавали дозвільних документів, що є факт самовільного будівництва. Інспектори пишуть, що це самовільне будівництво, але вони не можуть видати припис про зупинку робіт, бо на сьогодні є відповідна постанова уряду, яка це забороняє. Тому виходить патова ситуація".

"Також варто, щоб слідчий дослідив можливість заборони відчуження цих об’єктів, щоб не вийшло так, що є кримінальне провадження, а власники приміщень їх переоформляють і воно "сиплеться", оскільки це вже буде власність добросовісного набувача. Ми хочемо показати, що в нашому місті проводити самовільну реконструкцію об’єктів не можна, оскільки буде покарання", – резюмував Маруняк.

Юрій Сидорук пообіцяв передати прохання комісії слідчому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То може нехай ті що самовільно переобладнали під магазини і несуть відповідальність в разі обвалу за весь будинок
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні