Хворих на COVID людей в аеропорту виявлятимуть собаки

0
6
Хворих на COVID людей в аеропорту виявлятимуть собаки
Собаки будуть виявляти COVID у людей по запаху в римському аеропорту.

Компанія Italpol провела демонстрацію в римському аеропорту "Фьюмічіно" того, як підготовлені нею службові собаки можуть виявляти пасажирів, які заразилися коронавірусом COVID-19, повідомляє в четвер італійське телебачення, пише interfax.

Компанія провела демонстрацію роботи собак в одному з терміналів в зоні прильотів аеропорту. Надалі планується використовувати цих тварин вже не на демонстраціях, а для роботи з реальними пасажирами.

В Italpol пояснили, на те, щоб навчити собаку по запаху визначати людей, які могли заразитися COVID-19, йде шість-вісім тижнів. Один з плюсів такого методу - в тому, що собака може швидко визначити потенційного хворого, навіть якщо у нього немає ніяких симптомів.

Італійські кінологи пояснили, що навчання проходить в ігровій формі: собакам у разі успішного виявлення "запаху" коронавірусу дають пограти з м'ячиком.

Ідея використовувати собак для визначення того, чи хворіє людина коронавірусом, не нова: її реалізували не тільки в Італії, але і, зокрема, кінологи у Франції та Фінляндії.

Дресирування засноване на тому, що у людей з COVID-19 - особливий запах, який собаки з хорошим нюхом здатні вловити. Завдання кінолога - домогтися того, щоб тварина реагувала саме на цей запах і чітко попереджала про виявлення потенційного хворого.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні