--> «Карантинні» 8 тисяч: для завершення виплат планують виділити понад 200 мільйонів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Карантинні» 8 тисяч: для завершення виплат планують виділити понад 200 мільйонів

0
-6
«Карантинні» 8 тисяч: для завершення виплат планують виділити понад 200 мільйонів
Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив виділення 201 млн грн із спеціального фонду Держбюджету для завершення виплат по 8 тисяч гривень застрахованим особам, які призупинили свою діяльність через карантинні заходи.

Повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні Комітет погодив виділення 201 млн грн. із спеціального фонду Держбюджету для завершення виплат, які отримають 25,1 тис. застрахованих осіб. Органи Пенсійного фонду завершать виплату коштів громадянам до 1 березня 2021 року», - ідеться в повідомленні.

У комітеті нагадують, що в грудні минулого року Верховна Рада підтримала президентські законопроєкти, спрямовані на часткову компенсацію збитків працівникам та підприємцям внаслідок тимчасового локдауну.

Серед них, зокрема, надання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8 тисяч гривень застрахованим особам, які можуть вимушено втратити свої доходи.

«Частина з цих людей наприкінці року вчасно подали заявки через портал «Дія», але ще не отримали свої кошти через новорічні вихідні в банках», - ідеться в повідомленні.

10 грудня 2020 року Кабінет Міністрів затвердив Порядок надання одноразової компенсації підприємцям, які призупинять свою діяльність через карантинні заходи.

Президент України Володимир Зеленський 7 грудня підписав Закон про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання, який передбачає надання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8 тис. грн найманим працівникам, котрі втратили частину зарплатні внаслідок запровадження карантинних обмежень, та фізичним особам - підприємцям (ФОП), які втратили частину доходу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні