--> Україні пророкують масову вакцинацію не раніше 2023-го | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україні пророкують масову вакцинацію не раніше 2023-го

0
2
Україні пророкують масову вакцинацію не раніше 2023-го
Україна масово вакцинує населення не швидше, ніж 2023 року.

Серед країн Європи такий сценарій також можливий для Молдови, пише The Economist Intelligent Unit.

Термін "масова вакцинація" означає, що в державі мають отримати щеплення 60-70% дорослого населення. У світі ще 85 країн зможуть це зробити в такі ж терміни, що й Україна.

Першочергові країни, як Велика Британія, США і більшість країн Євросоюзу, закінчать імунізацію груп ризику до кінця березня. Інші багаті держави - до кінця червня. Це дає шанс на те, що глобальні економічні перспективи стануть кращими з середини 2021-го. Уже в 3-му і 4-му кварталі прогнозують суттєве пришвидшення економічного відновлення світу. Утім, фахівці не радять сподіватися, що життя стане нормальним, тому що програми вакцинації затягнуться аж до середини 2022 року.

Є також механізм COVAX, завдяки якому мають забезпечити бідні країни 6 млрд доз вакцин. Україна теж серед тих, хто розраховує на допомогу цієї програми. Але поставки від COVAX можуть затягнутися, особливо якщо затримки виробництва щеплень для багатих країн відсунуть на потім поставки для бідніших. У цих країнах, що розвиваються, масова вакцинація не буде досягнута до 2023 року, якщо це взагалі станеться.

"Вакцини проти багатьох хвороб, таких як поліомієліт чи туберкульоз, існують вже десятки років. Але багато людей у бідних країнах досі не отримали до них доступ. Те, що називають "новим коронавірусом", буде поруч ще багато років. Так само як й інші хвороби, які впливали на наше життя століттями", - розповів директор з питань глобальних прогнозів The Economist Intelligent Unit Агат Демаріс.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні