У Луцьку пропонують значно підняти ціни на платних парковках

3
1
У Луцьку пропонують значно підняти ціни на платних парковках
У Луцьку пропонують диференціювати ціни у залежності від розміщення майданчика для паркування.

Із такою ініціативою під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту виступив виконувач повноважень директора КП «АвтоПаркСервіс» Леонід Семенюк, пишуть Волинські Новини.

З його слів, аналогічну практику диференціації цін в залежності від розміщення використовують на майданчиках для паркування у Львові

«Я цікавився, там у центрі Львова одна ціна на паркування, а на окраїні – зовсім інша. Так і у Луцьку: не можна на вулиці Градний узвіз встановити ціну 5 гривень за паркомісце. Та й на вулиці Кривий Вал, якщо говорити відверто, 8 гривень за паркування – це мало. Там же не паркується дядько з села. На мою думку, 10 гривень на годину – це мінімальна ціна, яка потрібно встановити на платних парковках у Луцьку. Зокрема, на центральних вулицях міста», – звернувся до депутатів очільник «АвтоПаркСервісу».

Натомість, депутатка Юлія Дацюк зазначила, що у Луцьку із 32-х майданчиків для паркування використовуються і приносять хоч якісь кошти лише два. Натомість, 30 не використовуються за призначенням.

«Ви навіть не намагались здати їх комусь в оренду, щоб підприємство могло отримати кошти», – зробила зауваження вона доповідачеві.

Утім, Леонід Семенюк зауважив, що ні минулого, ні позаминулого року КП «АвтоПаркСервіс» збитковим не було.

«Ми не є дотаційними, і ні копійки з бюджету міста не беремо», - відповів він.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку відремонтували та незабаром здадуть у експлуатацію паркомат на вулиці Винниченка. Майданчик для паркування транспортних засобів на 15 місць знаходиться неподалік від приміщення Волинської обласної прокуратури.

Також на сторінках видання йшлося про те, що у Луцьку створять мобільний додаток, який передбачатиме оплату за парковку з допомогою електронного банкінгу. Про це 3 грудня, під час пленарного засідання позачергової 2-ї сесії Луцької міської ради повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук. Зі слів міського очільника, станом на сьогодні доведена неефективність паркоматів, закріплених раніше у Луцьку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зі стоянками правильне рішення, дай Боже, щоб це правило запровадили. Платні стоянки необхідно запроваджувати скрізь не тільки у центрі м. Луцька. Дивіться, що робиться по вулицях: Л.Українки, Б.Хмельницького, Романюка, Глущець, дивіться, що робиться біля Луцького міського суду на вул. С.Левчанівської або біля шпиталю АТО/ООС, інших вулицях старого міста - міському громадському транспорту, спецавтомашинам, МНС, швидкій та поліціянтам не проїхати при екстрених викликах. І тут принцип повинен діяти один для всіх. Приїхав, поставив свою машину на цілий день, заплати 200-300 грн. у бюджет міста, не бажаєш платити, ходи пішки як 85% населення м. Луцька. А то скоро на тротуарах будуть паркуватись, як зараз паркуються біля ринків і ми будемо їх обходити, бо бачте воно круте приїхало, а його дружина туфельки не хоче забруднити. Так не повинно бути: маєш авто, будь добрим (це на трасі їдеш, тобі ніхто там не заважає, гонися хоч на той світ), а в центрі міста будь ласка ходи пішки на роботу, або залишай свою автомашину за кілометр від цівілізації, або плати гроші за стоянку.
Відповісти
Та вони і так на тротуарах паркуються, а особливо "блатні" вже й на вході на меморіал ставлять свої "тачки", і ні поліція, ні муніципали жодних претензій не пред'являють!
Відповісти
Тепер "паркунів" на дитячих майданчиках, газонах і тротуарах стане більше. Ситуація буде як біля прихватизованих гуртожиДків
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні