--> Скоро на Волині можуть їздити велосипедні поліцейські патрулі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скоро на Волині можуть їздити велосипедні поліцейські патрулі

1
1
Скоро на Волині можуть їздити велосипедні поліцейські патрулі
Вже у 2021 році на вулиці обласного центру Волині можуть виїхати поліцейські велосипедні патрулі.

Про це 26 січня під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту повідомив керівник Управління патрульної поліції у Волинській області Андрій Крутень, пишуть Волинські Новини.

З його слів, станом на сьогодні у штаті патрульної поліції Луцька є 485 працівників. Некомплект штату становить 18,9%.

«Я розповідаю про це, тому що насправді питання комплектації штату є надзвичайно важливим. Коли у нас з’явиться «свіжа кров», ми зможемо розвивати нові напрямки діяльності поліції», - зазначив Андрій Крутень.

З його слів, уже цього року в Управлінні патрульної поліції у Волинській області планують створити екіпажі велопатрулів, які слідкуватимуть за правопорядком у місті. У планах – створення шість екіпажів для патрулювання вулиць міста на велосипедах, які зможуть чергувати щоденно в світлу пору доби, а також під час масових заходів.

«З 5 березня цього року у наш колектив мають влитися ще 40 осіб, які пройшли відповідне навчання. Якщо ми матимемо можливість і у нас буде достатня кількість працівників, все вдасться втілити. Ми надсилаємо пропозиції до органів місцевого самоврядування, але чи вийде все втілити, буде залежати від того, як у подальшому розвиватимуться події в країні. Шість велосипедів - достатня кількість для виконання поставлених задач, оскільки велопатрулі не чергуватимуть вдень та у холодну пору року. Їхній напрямок – охорона громадського порядку у парках та скверах. Все, що можуть робити працівники поліції у піших патрулях та на автомобілях, можуть виконувати й велосипедні патрулі. Існують спеціальні навчання, де вело полісменів вчать навіть відбиватися велосипедом. Це дуже ефективні патрулі у плані мобільності, комунікацій тощо», - розповів Крутень.

Також він зазначив, що наразі не можна дати 100% розрахунок на закупівлі та витрати. Все це у кінцевому результаті буде узгоджуватися між департаментом поліції та органами місцевого самоврядування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В нас вже кінні патрулі мали бути
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні