Як впоратись з проблемами у родині після народження дитини

0
-3
Як впоратись з проблемами у родині після народження дитини
Часто в молодої родини починається криза в стосунках після народження дитини.

Пара переживає стрес, бо окрім звичних справ додались ще й дитячі клопоти, пише Huffington Post.

"Варто зрозуміти, що коли ви інвестуєте у ваші стосунки, ви інвестуєте у свою сім'ю та здоров'я дітей", – розповіла дитяча та сімейна терапевтка Шанна Донхаузер.

За її словами, стосунки з партнером потрібно тримати серед пріоритетних. Наприклад, можна приділити увагу одне одному, коли дитина спить чи під час годування. Крім цього, можна писати одне одному веселі повідомлення, які підтримуватимуть цей зв'язок, поки ви не разом.

"Не замінюйте інтимні стосунки дитиною, попри гормональний стан, тому що ви заслуговуєте і потребуєте дорослої інтимності", – зазначила шлюбна та сімейна лікарка-терапевтка Кері Каррол.

Нерідко хтось один з подружжя розраховує продовжувати займатися своїм хобі та роботою після народження дитини й нехтує своїми обов'язками піклування про дитину. Психологи стверджують, щоб розділити відповідальність, має бути бажання та прийняття.

Також гострою проблемою є встановлення кордонів з родичами.

"Для здорових стосунків важливо, щоб члени родини були зацікавлені у тому, що вони мають виконувати лише свою роль. А також знали, за які межі вони не можуть перейти", – пояснила лікарка-терапевтка Аманда Куммінс.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні