В Росії затримали 195 дітей

0
3
В Росії затримали 195 дітей
Під час акцій на підтримку опозиціонера Олексія Навального в Росії затримали 195 дітей, щонайменше 28 осіб побили. Про це повідомляє правозахисна організація ОВС-Інфо.

Пише НВ.

За даними ОВС-Інфо, в суботу, 23 січня, мітинги пройшли в 125 містах, щонайменше 3695 осіб затримано, з них 195 неповнолітніх та 49 журналістів.

«Щонайменше 28 осіб побили на акціях. Силовики били людей головою об асфальт, били кийками, стрибали на нозі, розпорошували в автозаку перцевий балон», - сказано в повідомленні.

23 січня в Росії пройшли масові заходи на підтримку Олексія Навального. Люди вимагали його звільнення з-під варти. За даними мережі штабів опозиціонера, в акціях взяли участь щонайменше 250 тисяч людей. Кількість затриманих - рекордна за весь час спостережень з 2011 року.

Ще одним каталізатором протестів став вихід розслідування Навального про розкішний палац в Геленджику, яким через довірених осіб володіє президент РФ Володимир Путін.

17 січня Навального затримали під час проходження прикордонного контролю в московському аеропорту Шереметьєво. Політик повернувся до Росії з Німеччини, де лікувався і відновлювався від наслідків отруєння нервово-паралітичною речовиною Новачок.

Федеральна служба виконання покарань пояснила, що опозиціонер перебував у розшуку «за багаторазові порушення випробувального терміну» у справі Ів Роше. ФСВП попросила суд замінити умовний термін на реальний.

За 16 годин після повернення до Росії Навального заарештували на 30 діб - до 15 лютого. Засідання суду проходило в будівлі відділення поліції в підмосковних Хімках.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні