Що чекає українців після січневого локдауну

0
6
Що чекає українців після січневого локдауну
МОЗ проаналізує ситуацію і протягом тижня має намір прийняти рішення про повернення до адаптивного карантину. Про це в понеділок, 25 січня, розповів глава відомства Максим Степанов.

"Протягом цього тижня ми проаналізуємо епідситуацію в регіонах і хочемо повернутися до адаптивного карантину", - сказав він.

Також він розповів, що дали посилені обмеження в січні. "Ми вважаємо, що ці карантинні обмеження поліпшать ситуацію в майбутньому. Цей етап карантинних обмежень також дасть результат, як і карантин вихідного дня", - сказав міністр.

Так, за його словами, за минулий тиждень в Україні виявили 30 612 випадків захворюваності, що майже на 14 тисяч менше, ніж на попередньому тижні.

"За минулий тиждень провели 144 тисячі тестувань методом ПЛР, 20207 досліджень на антиген. За цей час було госпіталізовано 11 063 осіб - менше, ніж на попередньому тижні, коли госпіталізували 13 555 пацієнтів. Також зберігається тенденція до переважання кількості виписаних пацієнтів над госпіталізованими", - розповів Степанов.

"Від сьогодні ми повертаємося до обмежень, які діяли до 8 січня. Ці обмеження попередньо встановлені до 28 лютого", - сказав він.

Міністр нагадав, що в Україні забороняється:

відвідування закладів освіти групами понад 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти, це більше стосується вишів;

відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває понад 50% учнів і персоналу;

проведення в закладах освіти масових заходів за участю більш ніж однієї групи, класу дітей;

проведення в розважальних закладах і закладах громадського харчування святкових заходів, банкетів, майстер-класів;

прийом відвідувачів у музеях і на виставках, якщо в залах більше однієї людини на 10 кв. м;

проведення масових заходів, зокрема, концертів, спортивних, рекламних та інших, в яких бере участь понад 20 осіб і не дотримана дистанція в 1,5 м між учасниками; винятком є ​​офіційні та професійні спортивні заходи без глядачів, іспити для нотаріату та заходи, необхідні для забезпечення роботи органів влади;

робота кінотеатрів і закладів культури із заповненістю понад 50% місць одного залу;

перевезення в громадському транспорті більшої кількості пасажирів, ніж кількість посадочних місць;

проведення дискотек, робота нічних клубів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні