СБУ заблокувала роботу інтернет-агітаторів

0
5
СБУ заблокувала роботу інтернет-агітаторів
Співробітники Служби безпеки України викрили роботу мережі інтернет-агітаторів, центр управління яких був у Росії. Зловмисники орудували переважно в Херсонській, Дніпропетровській, Полтавській та Закарпатській областях, повідомляє прес-служба СБУ.

"За завданням російських кураторів зловмисники скоординовано поширювали в соцмережах матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності і конституційного ладу нашої країни, розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що на Дніпропетровщині уродженець Донецька поширював матеріали на підтримку анексії Криму та окупації ОРДЛО, закликав до фізичного знищення "українських фашистів" і просував ідеї "русского мира".

У Херсонській області "відзначився" житель міста Олешки. Він поширював антиукраїнські матеріали, виправдовував російську збройну агресію, закликав до відокремлення від України деяких областей з їхнім приєднанням до Росії.

Агітатор з міста Берегово на Закарпатті через кілька акаунтів в соціальних мережах закликав користувачів підтримати відділення Закарпатської області від України.

У Полтавській області агітатор розміщувала в соцмережах публікації з пропагандою сепаратизму і закликами до змін меж території нашої держави.

"Кіберфахівці зазначають, що активізація мережі інтернет-агітаторів збігається з "тарифними протестами". Встановлено, що за замовленням іноземних кураторів фігуранти підбурювали користувачів соцмереж до участі в акціях протесту і порушення громадського порядку", - додали в СБУ.

Зараз дії зловмисників кваліфіковані за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України. Фігурантам оголошено про підозру.

Тривають слідчі дії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні